5 SIMPLE STATEMENTS ABOUT ISTIRIDYE MANTAR TOHUMU EXPLAINED

5 Simple Statements About istiridye mantar tohumu Explained

5 Simple Statements About istiridye mantar tohumu Explained

Blog Article

Yanıtla istiridye mantarı da doğada kendiliğinden yetişir. ancak yine de yemeden önce güvenilir kaynaklardaki fotoğraflar ile karşılaştırmalı veya bir profesyonele danışmalısınız.

İlk etapta yaklaşık bin metre kare bir alan üzerine bu tesisi kurmak istesem bana maliyeti ne olur bu konuda bana gardenımcı olursanız sevinirim saygilar

■ Daha sonra mantarın yetişmesi için excellent alanlar olan bodrum katı ve mahzen gibi yerleri hazırlamanız gerekli.

Bir kompostun kaliteli olmasını sağlayan en önemli özelliği içerdiği kuru madde ve misel miktarıdır. İstiridye mantarı kompostu verimli olabilmesi içinside ağırlığının en az %50’si kuru madde olmalı ve kuru madde miktarının da %5’i kadar misel olmalıdır.

Kavak mantarının nemi ve sıcaklığı belirli bir derecede sevdiğini ifade etmek gerekir. Kuluçka döneminde tamamen karanlık bir ortam istediği için bu karanlıktaki ısı 25 ile 30 derece arasında olmalıdır.

 Miselin çoğalması laboratuvar ortamında yapılabildiği gibi farklı yerlerde de kolaylıkla yapılabilmektedir. Buğworking day ile misel çoğaltımı oldukça yaygın olan yöntemlerden bir tanesidir.

Bu sayede hem bitki yetiştiriciliği yapanlara fikir vermiş olalım hem de bir kuzu göbeği mantarına ulaşmanın aslında nasıl bir süreç olduğunu keşfedelim, değerini daha çok bilelim. Hadi gelin, hiç lafı uzatmadan başlayalım!

Yorumu Cevapla Mehtap 31 Temmuz 2019 De 14:12 Slm Aleyküm bende mantar yetiştirmek istiyorum ama more info Helloç bilgim yok ben kendim icin değil işi öğrenip ticaretini yapmak istiyorum bana yardimci olurmusunuz Helloç bilgim yok tecrübem yok ama işi gorsem çabuk kavrarım yapacağıma inanıyorum mantarda kullanilan çoğu şeyin adini yeni duydum kendisi nasil bişey bilmiyorum komposta nedir? Torf nedir? Melas nedir

Mantar miseli ismi verilen mantar tohumlarının kompost içerisine homojen bir şekilde dağıtılması gerekir. Mantar miseli ile kompostu doğru şekilde ve doğru oranlarda karıştırıldığında verimli sonuçlar elde etmek mümkündür.

 Kuzu göbeği tohumları uygun ortam ve koşullar sağlanarak ekimi yapılırsa iki hafta içerisinde çimlenmesi beklenebilir. Bu sürenin 4 ila 6 haftaya kadar uzaması ise normaldir.

İstiridye mantarı yetiştiriciliği için en önemli konuların başında istiridye mantarı kompostu gelir. Bu konuda çOkay daha detaylı bilgiyi istiridye mantarı kompostu hazırlama yazısında bulabilirsiniz.

Bir işletmenin ETBİS’e kayıtlı olması ve internet sitesinde ETBİS karekodun bulunması, bu işletmenin ve alışveriş World-wide-web sitesinin güvenli olduğunu ve hukuka aykırı faaliyetlerde bulunmadığını/bulunmayacağını GARANTİ ETMEZ.

Kan şekerini dengelemede sorun yaşayan kişilerin de tüketebileceği bir besin olan kuzugöbeği mantarı, demir eksikliği sorunu olanlar için de tedavi edici özelliğe sahip.

Nefis Yemek Tarifleri uygulamamızı indirerek tariflere çAlright daha hızlı şekilde ulaşabilirsiniz.

Report this page